What in a name ?   🤓


Cachet is eigenheid
Met kleding maakt een persoon zich, zonder woorden, duidelijk wie zhij is.
Elke recept krijgt een cachet waarin een toespeling verscholen zit die enig verband legt tussen fruitkenmerken, volkswijsheden en soms met de actualiteit !
U ontdekt leuke cryptische benamingen in onze Bestellijst of in dit screenshot

Harmonie & Verrassing
Dit wordt bereikt door het verenigen van geur- en smaak-'sporen' in inheems en exotisch fruit met aroma's en het effect van een bewerking op de textuur.
Exotische vruchten kunnen een geur nuance onderstrepen, een welpassend aroma voegt een complementaire smaaksensatie toe of intensifieert een basissmaak.
Het Plukpark stelt puurheid & smaken die meelopen met de seizoenen voorop. Een bereiding is als een tango van fruitaroma's, -zuur, bitter- en zoetstoffen.
Creaties met Cachet: laat "ik wil iets anders" rijpen, a.d.h.v. deze definities. De expressieve smaak van puur of mix komt met uw keuzes dan vanzelf tot uiting.

Hints voor jammakers
Eens hoorde ik dat beeldhouwers niet het beeld opleggen aan een rotsblok, maar het rotsblok bepaalt welk beeld de steenhouwer kan vormgeven.
Bessen worden net als wijndruiven beïnvloed door zon, regen, omringende fauna en bodem. Door proeven en ruiken ontdekken wat wel en wat beter niet samen-gaat.  Experiment en afwisseling is vaak succesvol bij een 'natural besje' 😇.
Een leidraad voor recepturen als een stappenplan van aanbevolen bewerkingen vindt U in onze Gids van Pluk tot Pot.  Bewaart U dit Excel-bestand dan heeft U een simpel concentratie rekenblad met gezondsheidsinformatie erbij.
Ik gebruik liever de pectine voor minder suiker. Iets te zuur, doseer een weinig voedingsbicarbonaat. Bitter neutraliseert niet, verzacht wel met wat zetmeel.

Nieuwsgierig?  Organiseer een bezoek of voordracht met proeverij. info@hetplukpark.be