Cachet is eigenheid |
---|
Met kleding maakt een persoon zich, zonder woorden, duidelijk wie zhij is. |
Elke recept krijgt een cachet waarin een toespeling verscholen zit die enig verband legt tussen fruitkenmerken, volkswijsheden en soms met de actualiteit ! |
U ontdekt leuke cryptische benamingen in onze Bestellijst of in dit screenshot |
Harmonie & Verrassing |
---|
Dit wordt bereikt door het verenigen van geur- en smaak-'sporen' in inheems en exotisch fruit met aroma's en het effect van een bewerking op de textuur. |
Exotische vruchten kunnen een geur nuance onderstrepen, een welpassend aroma voegt een complementaire smaaksensatie toe of intensifieert een basissmaak. |
Het Plukpark stelt puurheid & smaken die meelopen met de seizoenen voorop. Een bereiding is als een tango van fruitaroma's, -zuur, bitter- en zoetstoffen. |
Creaties met Cachet: laat "ik wil iets anders" rijpen, a.d.h.v. deze definities. De expressieve smaak van puur of mix komt met uw keuzes dan vanzelf tot uiting. |
Hints voor jammakers |
---|
Eens hoorde ik dat beeldhouwers niet het beeld opleggen aan een rotsblok, maar het rotsblok bepaalt welk beeld de steenhouwer kan vormgeven. |
Bessen worden net als wijndruiven beïnvloed door zon, regen, omringende fauna en bodem. Door proeven en ruiken ontdekken wat wel en wat beter niet samen-gaat. Experiment en afwisseling is vaak succesvol bij een 'natural besje' 😇. |
Een leidraad voor recepturen als een stappenplan van aanbevolen bewerkingen vindt U in onze Gids van Pluk tot Pot. Bewaart U dit Excel-bestand dan heeft U een simpel concentratie rekenblad met gezondsheidsinformatie erbij. |
Ik gebruik liever de pectine voor minder suiker. Iets te zuur, doseer een weinig voedingsbicarbonaat. Bitter neutraliseert niet, verzacht wel met wat zetmeel. |
Nieuwsgierig? Organiseer een bezoek of voordracht met proeverij. info@hetplukpark.be