Moeder Aarde's mandaat - Jam met hoog fruitgehalte, is heilzaam in elke ontbijtformaat.
| Smaak en gezondheid combineren - het kan ! |
|---|
Dankzij mijn rekenmodel en databank met voedingswaarden kunnen recepten op punt gesteld worden naar gedefinieerde kenmerken.
Bovendien werden waarschuwingen ingebouwd indien een eerste invoer van ingrediënten nog niet aan de houdbaarheidsvereisten voldoet
(o.a. lage % vrij water en pH).
|
ECHTER: The proof is in the eating AND in screening : Wij zijn trots dat we een recente voedings-analyse kunnen voorleggen van een complexe confituur die na drie jaar geen detecteerbaar spoor van Listeria bevat. Dus bij gelijk omstandigheden een lange THT. |
Een faire prijs / kwaliteit is niet ver weg !
| De invloed van % op de kg-prijs |
|---|
Elke batch heeft een andere samenstelling en onderging een andere bereidingstraject en heeft dus een eigen kostprijs. Hierin is de hoeveelheid en de kwaliteit van elk ingrediënten verrekend. Maar. Op welke basis verkoopprijzen correct vergelijken ? |
De échte waarde een confituur zit in de concentratie van het afgebeeld fruit: |
- een jam aan 6 € voor 220 ml en 65 % vers fruit, zijnde: 6/(0,65x0,220)= 42 €/kg
|
Onze kostprijsberekening
| Een hele oefening voor een K.K. bedrijfje |
|---|
Omdat wij geen standaard recepten hanteren en ook een heel scala aan bewerkingen benutten (ontpitten, concentreren) en energie/ water verbruiken, is 'Activity Based Costing' meest geschikt. |
Hierin telt eigen fruit tegen veilingprijs, onze arbeid aan 10 €/h en materieel via afschrijving. |
Dankzij dit op processtappen en standaardtijden gebaseerd boekhoudkundig model wordt de kost-prijs automatisch berekend bij het invoeren van receptsamenstelling en uitgevoerde bewerkingen. |
Het voordeel is dat prijs-variaties enkel ontstaan door factoren die een meerwaarde voor de consumenten hebben; het nadeel is prijzen tot na de komma - dat is erg onhandig. |
Maar er is meer !
| Uitgespaarde kosten uitdelen |
|---|
Omdat deze website geen abonnement heeft op een dure online winkelmodule, kunnen we kortingen en surprises geven bij bestelling via mail of afhalen. |
Ongeacht de manier waarop U koopt, als dank :
| Onze 'regel van drie': |
|---|
Bij afhaling de (flyer) korting en een compote gratis bij 6 jams. |
Bij onze stand op events of recepties pakketjes van 3 of 5 aan ronde prijzen. |
Vanaf een dozijn via bestelformulier geautomatiseerde korting en surprise. |
Voor groot verbruikers !
| Grote en gevarieerde bestelling |
|---|
In ons Bestelformulier staan de prijzen per kg en per bokaal omdat het met Excel eenvoudig is korting in functie van de tijd automatisch te verrekenen vanuit de voornoemde ABC module. |
In functie van - bedrag & aantal - 'programmeerde' ik nog twee leuke surprises. In het gele kader lopen die mee met het totaal: gratis compote per 6 artikelen én per 60 €, minus 3 € op één massage boeking. |
|
Die heilzame massages boekt U met een gevalideerde code via Facebook pagina of MassageTortoise.be. |
Handleiding: De selectie mogelijkheden met Excel.
| Vinden van je voorkeuren |
|---|
Elke bereiding bevat wel meerdere fruitsoorten en ingrediënten, die worden in ons Bestelformulier gecompacteerd weergegeven. De boventitels, opmerkingen en de uitleg in de onderste rij houden verband met hun functionaliteit. |
Ons Bestelformulier opent in MS Excel met pijltjes op rij 9 naast elke kolom. Indien geen: selecteer rij 9 en duidt 'filter' aan in lintmenu Gegevens(Data). Bij aanklikken van een pijltje verschijnt een keuzelijst die de kolomdata bevat. |
Hierin kunt U uw voorkeuren aangevinkt laten of alles afvinken en uw keuzes terug aanvinken of probeer 'Getalfilers'. |
Om een filter te annuleren, kies in het uitklap menu: 'filter verwijderen' (rode X door trechter). |
|
|
Vaak wil je allereerst weten of een fruitsoort of aroma in de lijst voorkomt.Daarvoor staat een 'SPEURDER' in het formulier klaar die opzoekt hoeveel recepten aan je vraag tegemoet komen. |
|
|
Voor diegene die de betekenis achter titels willen weten
| Korte inhoud van deze links |
|---|
Onder 'Cachet...' ziet U het schema om een nieuwe jam-recept te creëren. Er zijn drie modules: Smaak matching, Textuur bepaling en GMP Processing van pluk tot pot. |
Het rekenmodel 'Maatwerk' dient om 'suiker- en fruitgehaltes' in een recept te sturen. Om te voldoen aan de minimale wateractiviteit om micro-organismen te inhibiteren. |
In 'Van Bodem tot Bord' leg ik uit dat gezond fruit maar zo gezond is als de bodem en vertel ik hoe dit te bekomen. Ook dank ik alle partners in de aanleg en het onderhoud van Het Plukpark en het doorgeven van kennis én FERM voor zijn doelmatige webinars. |
Voor JAM MAKERS is er onze 'Gids van Bloem tot Bokaal'.Deze download bevat een Stappenplan van 'Pluk tot Pot', een Receptenkaart om de % te berekenen en mijn Bessen Bundel met links en mijn bedrijfsvoorbereiding. |
Interne rapportage van elke producties van het Fruitatelier 'Het Plukpark'
| Voor officiële instanties |
|---|
Per productieketel documenteer ik zo'n 29 parameters. Met een batchcode kan ik dus de volledige samenstelling, alle verwerkings-stappen opzoeken. Vaak bewaar ik ook het rekenmodel. |
Duurzaamheid is vooral afwezigheid van ballast.
Ga naar begin: MainView