Over gehaltes | én prijzen | Onze ankers | Productie rapportage 


Elke samenstelling weerspiegelt onze ijver U de gezondheidsbijdrage van bessen voor te schotelen.

Jam met hoog fruitgehalte, op Moeder Aarde's mandaat - heilzaam in elke ontbijtformaat.


Smaak en gezondheid combineren - het kan !
Dankzij mijn rekenmodule en databank met voedingswaarden kunnen recepten op punt gesteld worden naar gedefinieerde kenmerken. Bovendien werden waarschuwingen ingebouwd indien een eerste invoer van ingrediënten nog niet aan de houdbaarheidsvereisten voldoet.
De hygiëne bij processing en het temperatuurtraject zijn essentieel en worden in de module genoteerd.
ECHTER: The proof is in the eating AND in screening : Wij zijn trots dat we een recente voedings-analyse kunnen voorleggen van een complexe confituur die na drie jaar geen detecteerbaar spoor van Listeria bevat. Dus bij gelijk omstandigheden een lange THT.

Een faire prijs / kwaliteit is niet ver weg !


De waarde van %
Elke batch heeft een andere samenstelling en onderging een andere bereidingstraject en heeft dus een eigen kostprijs. Hierin is de hoeveelheid en de kwaliteit van elk ingrediënten verrekend. Maar. Op welke basis verkoopprijzen correct vergelijken ?
De échte waarde een confituur zit in de concentratie van het afgebeeld fruit:
- een jam aan 6 € voor 220 ml en 65 % vers fruit, zijnde: 6/(0,65x0,220)= 42 €/kg
- een jam aan 8,2 € voor 320 ml en 75 % vers fruit, of 8,2/(0,75x0,320)= 34 €/kg.

Onze kostprijsberekening


Een hele oefening voor een K.K. bedrijfje
Omdat wij geen standaard recepten hanteren en ook een heel scala aan bewerkingen benutten (ontpitten, concentreren) en energie/ water verbruiken, is 'Activity Based Costing' meest geschikt.
Daarin is eigen fruit tegen veilingprijs en onze arbeid aan 11 €/h met toeslag voor afschrijving.
Dankzij dit op processtappen en standaardtijden gebaseerd boekhoudkundig model wordt de kost-prijs automatisch berekend bij het invoeren van receptsamenstelling en uitgevoerde bewerkingen.
Het voordeel is dat prijs-variaties enkel ontstaan door factoren die een meerwaarde geven.

Maar er is meer !


Uitgespaarde kosten uitdelen
Omdat deze website geen abonnement op een dure online winkelmodule heeft, kunnen wij de prijs drukken in de vorm van kortingen en surprises.
Dat ABC model is correct maar onhandig tijdens verkoop op locatie of markt (wat kosten met zich meebrengt) daarom hebben we een 'regeling van drie' ingevoerd.

Ongeacht de manier waarop U koopt, als dank:



Administratieve vereenvoudiging !


Onze 'regel van drie':
Komt U direct afhalen dan krijgt U een compote van 550 ml gratis bij 6 jams.
De Flyer korting maakt U eenvoudig ten gelde in de 3 online Quick Pick's.
De derde manier is geautomatiseerd en op het bestelformulier gebaseeerd.

Handiger voor gevarieerde of wat grotere bestellingen !


Stijgende Surprises
Enkel in ons Bestelformulier staan de prijzen per kg en per bokaal omdat het met Excel eenvoudig is korting in functie van de tijd automatisch te verrekenen vanuit de voornoemde ABC module.
In functie van - bedrag & aantal - 'programmeerde' ik nog twee leuke surprises. In het gele kader lopen die mee met het totaal: gratis compote per 6 artikelen én per 60 €, minus 3 € op één massage boeking.
Resume Bestelling
Die heilzame massages boekt U met een gevalideerde code via Facebook pagina of MassageTortoise.be.

Handleiding: De selectie mogelijkheden met Excel.


Vinden van je voorliefde
Elke bereiding bevat wel meerdere fruitsoorten en ingrediënten, die worden in ons Bestelformulier gecompacteerd weergegeven. De boventitels, opmerkingen en de uitleg in de onderste rij houden verband met hun functionaliteit.
Ons Bestelformulier opent in MS Excel met pijltjes op rij 9 naast elke kolom. Indien geen: selecteer rij 9 en duidt 'filter' aan in lintmenu Gegevens(Data). Bij aanklikken van een pijltje verschijnt een keuzelijst die de kolomdata bevat.
Hierin kunt U uw voorkeuren aangevinkt laten of alles afvinken en uw keuzes terug aanvinken of probeer 'Getalfilers'.
Om een filter te annuleren, kies in het uitklap menu: 'filter verwijderen' (rode X door trechter).
Resume Bestelling
Vaak wil je allereerst weten of een fruitsoort of aroma in de lijst voorkomt.
Daarvoor staat een 'SPEURDER' in het formulier klaar die opzoekt hoeveel recepten aan je vraag tegemoet komen.
Resume Bestelling

Voor diegene die hun kennis wil vergelijken met mijn ervaring en opzoekwerk.


Korte inhoud van deze links
Onder 'Cachet...' ziet U een schema dat ik gebruik om een jam met smaak te creëren.  En om die recepten volgens GMP voor lange houdbaarheid te processen.
Het rekenblad 'Maatwerk' dient om 'suiker- en fruitgehaltes' in een recept te sturen. Om te voldoen aan de minimale wateractiviteit om micro-organismen te inhibiteren.
In 'Van Bodem tot Bord' leg ik uit dat gezond fruit maar zo gezond is als de bodem en vertel ik hoe dit te bekomen. Ook dank ik alle partners in de aanleg en het onderhoud van Het Plukpark en het doorgeven van kennis én FERM voor zijn doelmatige webinars.
Voor JAM MAKERS is er onze 'Gids van Bloem tot Bokaal'.
Deze download bevat een Stappenplan van 'Pluk tot Pot', een Receptenkaart om de % te berekenen en mijn Bessen Bundel met links en mijn bedrijfsvoorbereiding.

Interne rapportage van elke producties van het Fruitatelier 'Het Plukpark'


Voor officiële instanties
Per productieketel documenteer ik zo'n 29 parameters. Met een batchcode kan ik dus de volledige samenstelling, alle verwerkings-stappen opzoeken.  Vaak bewaar ik ook de rekenmodule.



Duurzaamheid is vooral afwezigheid van ballast.


Ga naar begin: MainView