"Wij verdelen liever de uitgespaarde kosten."
Onze 'Surprises' |
---|
Deze website heeft geen abonnement op een online 'winkel-betaal-voorraad-module', vandaar ..! |
Zoals U in ons Bestelformulier
ziet lopen de SURPRISES bij elke tel op. Per kwartaal krijgen andere artikelen een KORTING. Er zijn geregeld ACTIES die per 7 aankopen een
gratis compote opleveren.
|
![]() |
Bovendien, spaart U per 39€ aankoop 3% korting bij 2 massage boekingen. Die heilzame massages boekt U met een gevalideerde code uit het bestelformulier via Facebook pagina of MassageTortoise.be. |
"Dans la peau d'une baie se cache un trésor sans pareil."
De betekenis van de gehaltes |
---|
Mijn boomgaard levert o.a. zes bessensoorten op. Die combineer ik graag onderling, soms in harmonie met exotisch vers of gevriesdroogd fruit en af en toe likeur of aroma. Om de voedingswaarde voor lichaam en geest nog te verhogen, gebruik ik zoetmiddelen op fruitbasis. Onze jam is eigenlijk geconcentreerd fruit. |
Met mijn rekenmodule en databank met voedingswaarden stuur ik naar een gebalanceerd fruit- en suiker-gehalte. Daarmee wordt het op maat samenstellen met vooraf bepaald uiteindelijke gehaltes (%) mogelijk. |
Ik gebruik o.a. stroop om te zoeten, maar beschouw het verwerkte fruit daarin niet als evenwaardig aan vers fruit. Daarom worden fabrikaten in de kolom ingekocht fruit tegen minder dan 60% verrekend (vanwege o.a. mineralen). In geval bessen ontpit worden is % fruit zelfs meer geconcentreerd dan vers. |
|
"Duurzaamheid is vooral afwezigheid van ballast."
No-secrets over onze samenstellingen |
---|
Met genoeg opbrengst uit mijn boomgaard verwerk ik liever meer fruit dan suiker. Anderzijds is suiker in een range tot 30% een versterker van het oorspronkelijk fruitaroma, daarboven kantelt de smaak. |
Om voornoemde redenen vermeld ik meer gegevens op mijn etiket dan verplicht. Waarom ook niet ? |
|
Ook als hobby is onze verkoopprijs niet geheel kostendekkend.
Transparante Prijsbepaling |
---|
Omdat wij geen standaard recepten hanteren en ook een heel scala aan bewerkingen benutten (zoals ontpitten zonder verlies van de schilmassa om de gezondheidsbijdrage te behouden) bereken ik de verkoopprijzen met een activity based costing model. |
We vullen af in glazen bokalen van 324, 550 of 720 ml, op vraag in diepvriesdozen. Dankzij eigen teelt blijft de kg-prijs tussen 8 € en 23 € voor compote met veenbessen tot de meest bewerkelijke jam; wat voor +- 324 ml neerkomt op 4,5 € tot 9,5 €. |
Let op - de échte waarde is het fruitgehalte d.w.z. een jam aan 5,7 € voor 220 ml en 67 % vers fruit is duurder dan een jam van 7,7 € voor 324 ml en 77 % vers fruit. Dus t.o.v. vers: 5,7/(0,67x0,220)= 38,7 €/kg ⇔ 7,7/(0,77x0,324)= 29,4 €/kg. |
Kwantitatieve documentatie van de producties van het Fruitatelier 'Het Plukpark'
Voor officiële instanties |
---|
Per productie ketel documenteer ik in mijn Exceltabel zo'n 27 parameters.Met een batchcode kan ik dus de volledige samenstelling, alle verwerkings-stappen en meetwaarden opzoeken. Vaak bewaar ik ook de rekenmodule. |
Dankzij dit op processtappen en standaardtijden gebaseerd boekhoudkundig model wordt de kost-prijs (=verkoop~) automatisch berekend bij het invoeren van parameterwaarden. Het voordeel is dat prijs-variaties enkel beïnvloed worden door factoren die consumenten een meerwaarde geven. |
Een samenvatting van de noteringen en parameter waarden staat in ons Bestelformulier
Vinden wat je zoekt in een Excel tabel |
---|
Elke bereiding bevat wel meerdere fruitsoorten en functionele ingrediënten, die worden in ons Bestelformulier gecompacteerd ten behoeve van een snellere selectie, plus wordt hier een korting automatisch toegekend.De boventitels en opmerkingen en de uitleg in de laatste rij van de tabel houden verband met de functionaliteit. |
Indien U Microsoft Excel ter beschikking hebt: Ons Bestelformulier (in Excel) opent met pijltjes op rij 9 naast elke kolom. Indien geen pijltjes: selecteer rij 9 en duidt 'filter' aan in lintmenu Gegevens / Data.Bij aanklikken van een pijltje verschijnt een keuzelijst. Hierin kan U uw voorkeuren aangevinkt laten of alles afvinken en uw keuzes terug aanvinken of probeer de Tekst of Getalfilers.Alle filters in één keer annuleren gaat niet in een beveiligde tabel, dus om een filter uit te zetten dat pijltje aanklikken en filter verwijderen (rode X door trechter). |
|
Vaak wil je allereerst weten of een fruitsoort nog in het aanbod zit. Daarvoor staat een 'SPEURDER' in het formulier klaar. Probeer het intuïtief met Overzicht aanbod. Geen naar je zin, vraag ernaar of treedt uit je comfortzone ! |
|
Voor diegene die hun kennis wil vergelijken met mijn ervaring en opzoekwerk.
Korte inhoud van deze links |
---|
Onder 'Cachet...' ziet U een schema dat ik gebruik om een jam met smaakgenoten te creëren en die recepten volgen GMP te processen. De download bevat dit stappenplan en ook 'Bessen Berichten' en een Receptenkaart klaar om % van uw recept te berekenen. |
Het rekenblad 'Maatwerk' dient om 'suiker- en fruitgehaltes' in een recept bij te sturen. D.w.z. meer of minder van bepaalde fruitsoorten, suikers of andere zoetstoffen. |
In 'Bessen Berichten' verzamelde ik info over de gezondheidsbijdragen van fruit en over samenstellings- en verwerkingsaspecten en prijszetting van ambachtelijke bereidingen. |
In 'Van Bodem tot Bord' leg ik uit dat gezond fruit maar zo gezond is als de bodem en vertel ik hoe dit te bekomen. Ook dank ik alle partners in de aanleg en het onderhoud van Het Plukpark en het doorgeven van kennis én FERM voor zijn doelmatige webinars. |
Met Korte Ketens zetten we stappen naar een globaal kringloop model.
Ga naar begin: MainView