What in a name ?
🤓
|
Cachet is eigenheid
|
Met kleding maakt een persoon zich, zonder woorden, duidelijk wie zhij is.
|
Elke recept krijgt een cachet waarin een toespeling verscholen zit die enig verband legt tussen fruitkenmerken, volkswijsheden en
soms met de actualiteit !
|
U ontdekt leuke cryptische benamingen in onze
Bestellijst
of in
dit screenshot
|
|
Harmonie & Verrassing
|
Fruitaroma's combineren: is naast
uw intuïtie ook het verenigen van
geur- en smaak-'sporen' in inheems en exotisch rijp fruit om een
nuance te onderstrepen of met een aroma een sensatie toe te voegen of
een basissmaak te intensifiëren.
|
Het Plukpark stelt puurheid
& smaken die meelopen met de seizoenen voorop. Een bereiding is als een tango
van fruitaroma's, -zuur, bitter- en zoetstoffen.
|
Fruitsoorten combineren: is naast
smaak compabiliteit ook een kwestie van
het functioneel combineren van bv gedroogd fruit of smaak/kleur stroop.
Schat het effect van een bewerking op de textuur en het mondgevoel in.
|
|
Elke pot zijn eigen plot
|
Eens hoorde ik dat beeldhouwers niet het beeld opleggen aan een rotsblok, maar het rotsblok bepaalt welk
beeld de steenhouwer kan vormgeven. Zo ook de jam-maker die met toewijding een recept afstemt op smaakbalans én als tonicum.
|
Bessen worden net als wijndruiven
beïnvloed door zon, regen, omringende fauna en bodem. Door proeven,
ruiken, experiment ontdekken wat samengaat.
😇.
|
Zelf "ik wil eens wat anders" is altijd gewonnen. Laat a.d.h.v. deze
definities iets opborrelen.
Iets expressief
puur of mix zal vanzelf tot uiting komen.
|
Het komt neer op dosering van geur, kleur & smaak van ingrediënten,
keuze en correcte volgorde van behandelingen.
(bicarbonaat neutraliseert, bitter enkel te verzachten met wat zetmeel).
Lees verder, voor eindproducten die bijblijven.
|
Nieuwsgierig? Organiseer een workshop of voordracht met proeverij.