Veiligheid | Advies | Conformiteit 


Verplichtingen & Wetgeving
Elke producent moet ofwel een toelating dan wel een goedkeuring van het FAVV bekomen en behouden om te mogen verkopen, maar ook om te mogen weggeven !
Informatie omtrent 'Voedselveiligheid en Nutrioneel beleid' vindt U in België en Europa en omtrent 'Voedingswetgeving' is FOD Volksgezondheid en Voedselveiligheid de referentie.
Iedere operator in de voedingsketel past HACCP toe. Hier vindt U er meer over: Autocontrole met Haccp.
De Europees publicatie van de 'Levensmiddelenwetgeving' is deze Verordening.
Richtlijnen en administratie voor producenten en Auto-Controle is beschikbaar bij het FAVV. Wetenschappelijk Advies, Consumenten Bescherming, Beheer Risico's ligt bij de EFSA.
Eriks als gewaardeerde Industriële Service Provider heeft een degelijk Know-How Blog.
Bemestingsadvies voor blijvende gewassen is te vinden bij de Boomgaardenstichting en voor struiken bij FruitABC. Voor begeleiding en advies doe ik beroep op de BDB.
Voor Export naar Nederland is deze website erg overzichtelijk: De Warenwet.

Vrij te downloaden
Guide_application_principes_haccp_nl_2017.pdf
Handleiding plukken_Goedgeplukt.pdf
IDEWE_Affiche handhygiëne_NL.pdf

De verplichte affiche van het FAVV
Toelating FAVV

Labo Analyse complexe confituur na 1255 dagen
Toelating FAVV