Verkorte Regelgeving | Conformiteit | Opvolging 



Jam voor eigen verbruik mag iedereen maken.  Het verkopen of uitdelen vereist een toelating.


Vrij te downloaden
Beslissingsboom THT of TGT FAVV_20230120_NL.pdf  
Guide_application_principes_haccp_nl_2017.pdf  
Handleiding plukken_Goedgeplukt.pdf  
IDEWE_Affiche handhygiëne_NL.pdf  


Verplichtingen & Know-How
Elke producent is verplicht een volledige lijst van zijn assortiment op zijn website te publiceren, teneinde consumenten de samenstelling en eventuuel een prijspeil kunnen nakijken. Hierbij onze volledige productielijst tot heden.
Elkeen die etenswaren aanbiedt, moet ofwel een toelating dan wel een goedkeuring van het FAVV bekomen en behouden om te mogen verkopen, maar ook om te mogen weggeven !
Informatie omtrent 'Voedselveiligheid en Nutrioneel beleid' vindt U in België en Europa en omtrent 'Voedingswetgeving' is FOD Volksgezondheid en Voedselveiligheid de referentie.
Voor iedere operator in de voedselketen. Lees meer over: Autocontrole met HACCP.
De Europees publicatie van de 'Levensmiddelenwetgeving' is deze Verordening.
Richtlijnen en administratie voor producenten en Auto-Controle is beschikbaar bij het FAVV. Wetenschappelijk Advies, Consumenten Bescherming, Beheer Risico's ligt bij de EFSA.
Eriks als gewaardeerde Industriële Service Provider heeft een degelijk Know-How Blog.
Bemestingsadvies voor blijvende gewassen is te vinden bij de Boomgaardenstichting en voor struiken bij FruitABC. Voor begeleiding en advies doe ik beroep op de BDB.
Voor Export naar Nederland is deze website erg overzichtelijk: De Warenwet.



De toelating voor Het Plukpark en een Labo analyse.


De verplichte affiche van het FAVV
Toelating FAVV

Labo Analyse complexe confituur na 1255 dagen
Toelating FAVV