Kennis vermenigvuldigt bij delen.     


"Van bessenpracht tot levenskracht."    "Een handvol bessen, een wijze levensstijl onderhoudt uw welzijn."

Jam voor eigen verbruik mag iedereen maken.  Het verkopen of uitdelen vereist een toelating.


Fragmenten uit Bessen Berichten
Hieronder de titelbalk van een Excel-bestand waarin eigen ontwikkelde en gesprokkelde bruikbare en no-nonsense informatie, samen met de kennis uit mijn opleiding en ervaring ondergebracht werden in vier thema's met diverse topics. Deze verzameling deel ik hier graag met geïntresseerden.
Gezondheidsaspecten, classificatie, kostprijssamenstelling, onze werkwijze en mogelijkheden van onze rekenmodule voor bereidingen op maat worden besproken.
Klik op deze link om dit Excel bestand te downloaden of vraag naar de recentste pdf versie.

Weetjes in B.B. Thema's in B.B.

"Gezonde grond, sterke planten - voedzame vruchten, duurzame kanten."


Not Time is money, but Health
De kwaliteit van onze vruchten is het resultaat van instandhouding van en zorg voor bodem, bomen en struiken, met respect voor natuurlijke evenwichten, en bereidheid planten de kans te geven veerkrachtig te worden zelfs ten koste van opbrengst.
De voedzaamheid en de heilzame bijdrage van onze bereidingen voor ons lijf en leden, komt mede tot stand door het weer-standsvermogen en de gezondheid van onze planten.
De kwaliteit van onze bereidingen hangt verder af van de samenstellingen en de gehaltes die we kiezen.
De hygiëne tijdens de verwerking vergt tijd en inzet voor het verwerven van kennis en het aankopen van het juiste materieel.
Samengevat: eigenlijk veel waarde in kleine potjes. Het plezier eraan is spijtig genoeg niet in te pakken.

Gezondheid in B.B.

"Jam met hoog fruitgehalte, op Moeder Aarde's mandaat - heilzaam in elke ontbijtformaat."


Smaak en gezondheid combineren - het kan !
Maar: The proof is in the eating !  Wij zijn trots dat we niet meedoen aan sluwe marketing:
- ons fruitgehalte is enkel en alleen het eigen lokaal geteeld fruit, een exotische fruit wordt apart vermeld als ingekocht, én
- fruit gebruikt in appeldiksap of stroop wordt niet 100% geteld omdat niet alle bio-active structuren thermostabiel zijn, maar
- uiteraard worden wel alle suikers in alle ingrediënten meegeteld.
Dat gegeven hebben we trouwens nodig om te berekenen hoeveel suiker nog toegevoegd mogen worden om een vooropgezet totaal suikergehalte te bereiken. Onze rekenmodule kan dat limiteren.

Ontbijt Gewoonten



Ons groeiend inzicht in de Natuurwetten, zet er ons niet boven maar midden in.


Ga naar begin: MainView