Alles begint bij (w)eten.   &   Je wordt wat je (w)eet !   🤳


1.Garen en smaakbehoud
Wij gebruiken de inoxen confituurketels van De Meyere (Belgisch & duurzaam).
Lang op-/ doorkoken verpietert smaak en kleur. Slowcooking tot 85°C in de kern plus geïsoleerd laten nagaren, maakt harde schil zacht zonder smaakverlies.

2.Houdbaarheid
Ik promoot hoge gehaltes aan vers fruit en een weinig suiker als smaakversterker. Vrijwaren van sensorische kwaliteit en microbiële stabiliteit vereist tijd-temp. bij lage pH om vrij water te binden in vernette pectine met hydrolyse sucrose.
Bokalen_in_microgolfoven
Verhit - gesteriliseerde bokalen en deksels - droog tot >70°C. Tijdens afvullen deksels laten opwarmen op gevulde bokalen.  Stapel omgekeerd dicht bij elkaar en isoleer om de hete brij (> 85°C) te laten inwerken op de ingesloten lucht. Hergebruik geen deksels - onvoldoende elastische dichting breekt het vacuüm.

Bij aankoop vanaf 20kg diepvries of vers, assisteer ik graag met de rekenmodule. info@hetplukpark.be


3.Kennis is heilzaam
Volg het kookproces in tijd en temperatuur m.b.v. een voedingsthermometer te koop via: https://be.farnell.com of www.nisbets.be. Wij laten een uitgebreide microbiële analyse (kiemgetallen) uitvoeren door https://normecfoodcare.com.
De Gids Van Pluk tot Pot bevat inzichten voor de behandeling van fruit met het oog op smaak, kwaliteit en veiligheid. Gezondheid per fruitsoort in weetjes. Diepgaande kennis over sensoriek start bij het ILVO en medisch info bij G & W Pathogenen zweven overal rond, volg richtlijnen uit hygiëne praktijken strikt.