Life begins at the edge of your comfort zone, but act safely.     😰


'mens sana in corpore sano'
U weet wel: "Bitter in de mond, maakt ..." en ook "An apple a day, keeps ..." en af en toe een gezellige "Santé  🍹  of heerlijke mocktail met onze juice erbij.
Onze Vlaamse Omroep voelt zich geroepen: 1)  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/ 2020/07/23/boechoutse-dokter-rudy-proesmans-voor-je-immuntiteit-zorgen-is/ 2)  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/19/weerstand-verhogen-voeding/.
Bij vragen over en bij gezondheidsklachten, raadpleeg je persoonlijke arts.

Geen succes, zonder leerproces
Zwarte bes en braambes zijn bijzonder rijk aan antioxidanten, dus samen in een dessert in een hoop op een lang leven...werd onverwacht ook onweerstaanbaar.
Pure cassis bevalt niet iedereen en braam is ook markant. De combinatie is echter heerlijk zacht, mondgevoel is 'strelend' en helemaal niet astrigent.
Ook verrukkelijk is cassis verzachten met jostabes of peer. Of de 'oprukkende' smaak van aalbes omplooien met vijgen. Een weinig banaan mildert bitter.
In kweepeer, mango ontwaren we roos, een vleugje kaki erbij past wonderwel.
Zo gaat 'Flavor Pairing' samen met gezondheidsbijdrage van ieder ingrediënt.

Praktijk is de ware toetssteen
Er is niets zo praktisch als een goede theorie ! Zo ook, onze formulatie-tool.
Om microbiële groei te inhibiteren wordt een laag watergehalte en/of verlaagde pH vaak gecombineerd met een bewaarmiddel en antioxidant vitamine C. Citroen-zuur bevordert de hydrolyse van sucrose in fructose & glucose die door H-bruggen meer H2O immobiliseren wat dan onbeschikbaar wordt voor microbiële groei.
LM Pectine is een polysacharide dat geamideerd een hoge waterbindcapaciteit heeft en goed vernet in een ruime pH bereik met weinig suiker en Ca-ionen.
Het vezel- en gewenste suikergehalte stuurt via regressiefuncties tussen o.a., water-activiteit, pH en inhibitie de waarden van variabelen zoals pectine.