Life begins at the edge of your comfort zone, but act safely.
😰
| 'mens sana in corpore sano' |
U weet wel: "Bitter in de mond, maakt ..." en ook "An apple a day,
keeps ..." en af en toe een gezellige "Santé 🍹 of
heerlijke mocktail met onze juice erbij.
|
|
|
Bij vragen over en bij gezondheidsklachten, raadpleeg je persoonlijke arts.
|
| Geen succes, zonder leerproces |
Zwarte bes en braambes zijn bijzonder rijk aan antioxidanten, dus samen in een dessert in
een hoop op een lang leven...werd onverwacht ook onweerstaanbaar.
|
Pure cassis bevalt niet iedereen en braam is ook markant. De combinatie is echter heerlijk zacht,
mondgevoel is 'strelend' en helemaal niet astrigent.
|
Ook verrukkelijk is cassis verzachten met jostabes of peer. Of de 'oprukkende' smaak van aalbes
omplooien met vijgen. Een weinig banaan mildert bitter.
|
In kweepeer, mango ontwaren we roos, een vleugje kaki erbij past wonderwel.
|
|
|
| Praktijk is de ware toetssteen |
Er is niets zo praktisch als een goede theorie ! Zo ook, onze formulatie-tool.
|
Om microbiële groei te inhibiteren wordt een laag watergehalte en/of verlaagde
pH vaak gecombineerd met een bewaarmiddel en antioxidant
vitamine C. Citroen-zuur bevordert de hydrolyse van sucrose in fructose & glucose die door H-bruggen meer
H2O immobiliseren wat dan onbeschikbaar wordt voor microbiële groei.
|
LM Pectine is een polysacharide dat geamideerd een hoge waterbindcapaciteit heeft en goed vernet in een ruime pH bereik met weinig suiker en Ca-ionen.
|
Het vezel- en gewenste suikergehalte stuurt via regressiefuncties tussen
o.a., water-activiteit, pH en inhibitie de waarden van variabelen zoals pectine.
|