1. Zelf-pluk kleinfruit |
---|
Aangeplant sinds 2009 op 20 are voor zelf-oogsten of geassisteerd plukken: |
HOOGSTAM: Appel, kriek, kwee-peer, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte. |
STRUIKEN: (250 Ribes & Rubus): Aal-, kruis-, cassis-, jostabes, rode & gele framboos, braam, rozenbottel, vijg en in de toekomst: appel- & blauwe bes. |
MAAIVELD: Groene en rode rabarber en meer dan 15 soorten wilde bloemen. |
2. Fruitweelde in een bokaal |
---|
Die vruchten worden PUUR of met een smaakgenoot en soms met een exotische vrucht erbij bereid tot confituren, add-to's, mix-in's en compotes met een hoog gehalte (>> 65 %) aan onbespoten fruit. Wij reduceren het aantal pitjes zonder verlies van vruchtvlees wat smaak en gezondheidsvoordelen concentreert. |
Dus, met > 50 variaties geen eentonig ontbijt, banale saus of saaie m/cocktail. |
3. Op maat is heel gewoon |
---|
In functie van smaak- en textuurvoorkeuren of gezondheidswensen brengen wij bij elke productie van één of meer fruitsoorten de verhoudingen in balans: |
a) m.b.v. een Rekenblad komen we uit bij de gewenste streefwaarden voor fruit- gehaltes en totale zoetheid ongeacht soort zoetmiddel én andere ingrediënten. |
b) Procédés voor smaakharmonie & behoud bio-actieve componenten in de schil.c) een Jam-Designer om een private beleving / benefiet aan te bieden. |
4. Dagvers of Diepvries |
---|
Dagvers van het veld en daarna (op -18°C) heeft gewis een hoge kwaliteit door pluk op rijp- en gaafheid én uitsorteren tijdens het spoelen en inpakken. |
5. Verenigingsleven |
---|
Nieuwsgierig ? Lees hier meer over onze jam-creatie of organiseer een proeverij / workshop met verkoop. Lokale verenigingen mogen ons contacteren voor jam-toastjes (tegen kostprijs) bij hun recepties mits aankondiging van, en verkoop. |