1. Zelf-pluk kleinfruit |
---|
Aangeplant sinds 2009 op 20 are voor zelf-oogsten of geassisteerd plukken: |
HOOGSTAM: Appel, kriek, kwee-peer, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte. |
STRUIKEN: (250 Ribes & Rubus): Aal-, kruis-, cassis-, jostabes, rode & gele framboos, braam, rozenbottel, vijg en in de toekomst: appel- & blauwe bes. |
MAAIVELD: Groene & rode rabarber, ooit eens veenbes en vele wilde bloemen. |
2. Fruitweelde echo van natuurbeleving |
---|
Die onbespoten vruchten worden PUUR of met inlandse en soms exotische smaak-genoten bereid tot confituren, mix-in's met een fruitgehalte (>> 65%). Wij ver-minderen het aantal pitjes zonder verlies van schil wat de smaak concentreert. |
Dus, met > 50 variaties geen eentonig ontbijt, banale saus of saaie m/cocktail. |
3. Maatwerk geijkt op kwaliteit |
---|
In functie van smaak-, textuurvoorkeuren of gezondheidswensen brengen wij bij onze / uw recepten met één of meer fruitsoorten de verhoudingen in balans: |
a) m.b.v. mijn Rekenblad worden gewenste streefwaarden voor fruit- en totale suikergehalte behaald. Pectine en citroenzuur wordt berekend voor optimale houdbaarheid. En de zoetkracht van dieetmiddelen kan worden verdisconteerd. |
b) Procédés voor smaakharmonie & behoud bio-actieve componenten in de schil.c) een Jam-Designer om een private beleving / benefiet aan te bieden. (USP) |
4. Dagvers of Diepvries |
---|
Dagvers van het veld en daarna (op -18°C) heeft gewis een hoge kwaliteit door pluk op rijp- en gaafheid én uitsorteren tijdens het spoelen en inpakken. |
Voor jam-makers, verkopers of restaurants gelden kortingen bij meerdere kg's. |
5. Verenigingsleven |
---|
Organiseer een proeverij / workshop met verkoop en ik vertel over jam-chemie. Wij verzorgen jam-toastjes (tegen kostprijs) bij uw recepties of voordrachten. |