Het Leven vieren door het goede te delen !   😊


1. Zelf-pluk kleinfruit
Aangeplant sinds 2009 op 20 are voor zelf-oogsten of geassisteerd plukken:  
HOOGSTAM:  Appel, kriek, kwee-peer, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte.
STRUIKEN:  (250 Ribes & Rubus): Aal-, kruis-, cassis-, jostabes, rode & gele framboos, braam, rozenbottel, vijg en in de toekomst: appel- & blauwe bes.
MAAIVELD:  Groene & rode rabarber, ooit eens veenbes en vele wilde bloemen.

2. Fruitweelde echo van natuurbeleving
Die onbespoten vruchten worden PUUR of met inlandse en soms exotische smaak-genoten bereid tot confituren, mix-in's met een fruitgehalte (>> 65%). Wij ver-minderen het aantal pitjes zonder verlies van schil wat de smaak concentreert.
Dus, met > 50 variaties geen eentonig ontbijt, banale saus of saaie m/cocktail.

3. Maatwerk geijkt op kwaliteit
In functie van smaak-, textuurvoorkeuren of gezondheidswensen brengen wij bij onze / uw recepten met één of meer fruitsoorten de verhoudingen in balans:
a) m.b.v. mijn Rekenblad worden gewenste streefwaarden voor fruit- en totale suikergehalte behaald. Pectine en citroenzuur wordt berekend voor optimale houdbaarheid.  En de zoetkracht van dieetmiddelen kan worden verdisconteerd.
b) Procédés voor smaakharmonie & behoud bio-actieve componenten in de schil.
c) een Jam-Designer om een private beleving / benefiet aan te bieden. (USP)

4. Dagvers of Diepvries
Dagvers van het veld en daarna (op -18°C) heeft gewis een hoge kwaliteit door pluk op rijp- en gaafheid én uitsorteren tijdens het spoelen en inpakken.
Voor jam-makers, verkopers of restaurants gelden kortingen bij meerdere kg's.

5. Verenigingsleven
Organiseer een proeverij / workshop met verkoop en ik vertel over jam-chemie. Wij verzorgen jam-toastjes (tegen kostprijs) bij uw recepties of voordrachten.