Het Leven vieren door het goede te delen !
😊
| 1. Zelf-pluk kleinfruit |
Aangeplant sinds 2009 op 20 are voor
zelf-oogsten of geassisteerd plukken:
|
HOOGSTAM:
Appel, kriek, kwee-peer, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte.
|
STRUIKEN: (250 Ribes & Rubus):
Aal-, kruis-, cassis-, jostabes, rode & gele framboos, braam, rozenbottel, vijg en in de toekomst: appel- & blauwe bes.
|
MAAIVELD:
Groene & rode rabarber, ooit eens veenbes en vele wilde bloemen.
|
| 2. Gezondheid echoot op fruitweelde
|
Die onbespoten vruchten worden PUUR of met inlandse en soms exotische smaak-genoten bereid tot
een serie van jams geschikt voor diverse ontbijt gewoonten.
|
a)
Wij reduceren pitjes om
bio-actieve componenten in de schil te concentreren.
Uitgaand van een hoog fruitgehalte optimaliseert ons rekenmodel de THT door:
b) berekenen van pectine en pH concentraties
bij een gewenst totaal suiker-%.
c) én verdisconteert het de zoetkracht van een suikeralternatief bij dieet-jam.
|
| 3. Serveer-serie geijkt op kwaliteit |
Een boterham of sandwich, een toast of cracker, een yoghurt of smoothie, een muesli of granola vergen een ander consistentie,
smeer- en mengbaarheid.
|
Ons
rekenmodel integreert
naast gehaltes ook deze reologische doelstelling wat resulteert in Add-to-/ Mix-in-/ Extra-Jam, Toastspread of een variant op maat.
|
| 4. Dagvers of Diepvries |
Dagvers van het veld en daarna (op -20°C) heeft gewis een hoge kwaliteit door pluk op rijp- en gaafheid én uitsorteren tijdens het spoelen en inpakken.
|
Voor producenten, verkopers of restaurants gelden kortingen bij meerdere kg's.
|
| 5. Event Services voor VZW & B2C |
Organiseer een proeverij / workshop met verkoop en ik vertel over jam-chemie.
Wij verzorgen jam-toastjes (tegen kostprijs) bij uw recepties of voordrachten.
|