Het Leven vieren door het goede te delen !   😊


1. Zelf-pluk kleinfruit
Aangeplant sinds 2009 op 20 are voor zelf-oogsten of geassisteerd plukken:  
HOOGSTAM:  Appel, kriek, kwee-peer, Mirabelle de Nancy, Reine Claude Verte.
STRUIKEN:  (250 Ribes & Rubus): Aal-, kruis-, cassis-, jostabes, rode & gele framboos, braam, rozenbottel, vijg en in de toekomst: appel- & blauwe bes.
MAAIVELD:  Groene en rode rabarber en meer dan 15 soorten wilde bloemen.

2. Fruitweelde in een bokaal
Die vruchten worden PUUR of met een smaakgenoot en soms met een exotische vrucht erbij bereid tot confituren, add-to's, mix-in's en compotes met een hoog gehalte (>> 65 %) aan onbespoten fruit. Wij reduceren het aantal pitjes zonder verlies van vruchtvlees wat smaak en gezondheidsvoordelen concentreert.
Dus, met > 50 variaties geen eentonig ontbijt, banale saus of saaie m/cocktail.

3. Op maat is heel gewoon
In functie van smaak- en textuurvoorkeuren of gezondheidswensen brengen wij bij elke productie van één of meer fruitsoorten de verhoudingen in balans:
a) m.b.v. een Rekenblad komen we uit bij de gewenste streefwaarden voor fruit- gehaltes en totale zoetheid ongeacht soort zoetmiddel én andere ingrediënten.
b) Procédés voor smaakharmonie & behoud bio-actieve componenten in de schil.
c) een Jam-Designer om een private beleving / benefiet aan te bieden.

4. Dagvers of Diepvries
Dagvers van het veld en daarna (op -18°C) heeft gewis een hoge kwaliteit door pluk op rijp- en gaafheid én uitsorteren tijdens het spoelen en inpakken.

5. Verenigingsleven
Nieuwsgierig ? Lees hier meer over onze jam-creatie of organiseer een proeverij / workshop met verkoop. Lokale verenigingen mogen ons contacteren voor jam-toastjes (tegen kostprijs) bij hun recepties mits aankondiging van, en verkoop.